In het voorjaar van 2018 werden de eerste wijnstokken aangeplant om nu te genieten van onze eigen wijn.
De broers Pieter-Jan en Jeroen Thoné zijn de wijnmakers van Wijndomein De Zwaluw.
Na het volgen van enkele opleidingen hebben ze de stap gezet om de theorie in de praktijk om te zetten en hun eigen wijn te produceren.
Hierin worden ze professioneel bijgestaan door oenoloog Dr. Hans Van Nyen uit Retie.
In 2018 werden de eerste wijnstokken geplant en was de “testwijngaard” naast het ouderlijk huis een feit. Hun ouders Luc en Chris bevonden zich hierdoor in de perfecte positie om mee te beoordelen welke van de 8 druivenrassen goed gedijden op dit gedeelte van de Kempische Heuvelrug. Een natuurlijk wijngaardbeheer werd (en wordt nog steeds) hoog in het vaandel gedragen.
Uit deze eerste aanplant werden de meest geschikte rassen geselecteerd, waarmee vanaf 2019 het domein stap voor stap werd uitgebreid.
Pieter-Jan en Jeroen experimenteren volop met verschillende methodes om wijn te maken. Naast traditionele eiken vaten en inox cuves, wordt voor de rode natuurwijn gebruik gemaakt van Italiaanse amforen.
Mooi gestructureerd, op inox gerijpt of fruitig, onze wijnen bieden een uitgebreid gamma aan elegante toetsen en subtiele aroma's.
beschikbaar vanaf eind mei 2023
11% - 0,75Lbeschikbaar vanaf eind mei 2023
12% - 0,75Lbeschikbaar vanaf eind mei 2023
11,5% - 0,75Lbeschikbaar vanaf september 2023
12% - 0,75LVoor onze wijn is maar één ding belangrijk: hij moet goed zijn met geduld en passie voor het hele proces - van de wijnstok tot in de fles.
20€ pp voor 4 proefglaasjes + borrelplank met streekproducten
Op vrijdag en zaterdag, na reservatie
Open op zaterdag, van 13u tot 17u (vanaf juli 2023) of op afspraak