Home
Goor 35
2460 Kasterlee, België

Wijn

In het voorjaar van 2018 werden de eerste wijnstokken aangeplant om nu te genieten van onze eigen wijn.

1De wijnbouwers
2Onze wijnen
3Het proces
4Degustatie & bezoek
De wijnbouwers

Wijnbroers op de Kempische Heuvelrug

De broers Pieter-Jan en Jeroen Thoné zijn de wijnmakers van Wijndomein De Zwaluw.  
Na het volgen van enkele opleidingen hebben ze de stap gezet om de theorie in de praktijk om te zetten en hun eigen wijn te produceren.  
Hierin worden ze professioneel bijgestaan door oenoloog Dr. Hans Van Nyen uit Retie.  

In 2018 werden de eerste wijnstokken geplant en was de “testwijngaard” naast het ouderlijk huis een feit. Hun ouders Luc en Chris bevonden zich hierdoor in de perfecte positie om mee te beoordelen welke van de 8 druivenrassen goed gedijden op dit gedeelte van de Kempische Heuvelrug. Een natuurlijk wijngaardbeheer werd (en wordt nog steeds) hoog in het vaandel gedragen.  
Uit deze eerste aanplant werden de meest geschikte rassen geselecteerd, waarmee vanaf 2019 het domein stap voor stap werd uitgebreid.  

Pieter-Jan en Jeroen experimenteren volop met verschillende methodes om wijn te maken. Naast traditionele eiken vaten en inox cuves, wordt voor de rode natuurwijn gebruik gemaakt van Italiaanse amforen. 

Onze wijnen

Elegante toetsen en subtiele aroma's

Mooi gestructureerd, op inox gerijpt of fruitig, onze wijnen bieden een uitgebreid gamma aan elegante toetsen en subtiele aroma's.

Cuvée Remi
2021
Op inox gerijpt cuvée van Riesling, Johanniter en Solaris. Deze wijn vertoont naast elegante toetsen van citrusfruit ook subtiele aroma's van rozen, met sporen van fijne kruiden op een minerale achtergrond: "crispy" en strak in de mond met een lange afdronk.

te koop in onze wijnwinkel

11,5% - 0,75L
Pinot Gris Barrique
2021
Pinot Gris 100% vergist en gerijpt op een nieuwe barrique van Franse eik. Welriekende witte steenvruchten en zuivel (boter, yoghurt) in harmonie met subtiele, frisse houtaroma's in de neus. Droge wijn, met een zachte textuur in de mond, een mooie smaakdiepte en op het einde een verfrissende aciditeit.

te koop in onze wijnwinkel

12,5% - 0,75L
Cuvée Marie
2021
Speelse roséwijn van Acolon, Monarch, Zweigelt en Pinot-rassen met een verleidelijke roze tint. Citrusgeuren gecombineerd met klein rood fruit geven deze rosé een zomers karakter.

te koop in onze wijnwinkel

11,5% - 0,75L
Cuvée Christiane
2021
Vlotdrinkende, lichte, fruitige rode wijn van Blauer Zweigelt en Cabernet Cortis met in de neus aroma's van donkerrode kers en krieken. Een korte lagering op hout zorgt voor extra mondaroma's van zoethout en een aangename afdronk.

te koop in onze wijnwinkel

12,5% - 0,75L
Cabernet Cortis — Amfoor
2020
Selectie van 100 % Cabernet Cortis druiven waarbij  de vinificatie en rijping plaats vond in een Italiaanse amfoor uit Toscaanse klei. In de neus aroma’s van kruiden, rood en zwart fruit mooi verweven met aardse toetsen en balsamico. Intense rode wijn in de mond met een mooie, geknoopte tannine-structuur.

Rust in de kelder

13,5% - 0,75L
Cabernet Cortis — Barrique
2020
Mooi gestructureerde rode wijn van 100% Cabernet Cortis die gedurende 4 maanden op hout gelagerd werd. In de neus aroma’s van kruiden (peper, kaneel …) en van rood en zwart fruit mooi verweven met houtaroma’s. De wijn heeft een mooie taninne-structuur die de smaak draagt  in de mond en zorgt voor een groot bewaarpotentieel.

Rust in de kelder

13,5% - 0,75L
Cabernet Cortis — Amfoor
2021
Selectie van 100% Cabernet Cortis druiven waarbij de vinificatie en rijping plaats vond in een Italiaanse amfoor uit Toscaanse klei. In de neus aroma's van kruiden, rood en zwart fruit mooi verweven met aardse toetsen en balsamico. Elegante rode wijn met een mooie, geknoopte tannine-structuur.

Rust in de kelder

13,5% - 0,75L
Het proces

Met geduld gerijpt en smaakvol gebotteld

Voor onze wijn is maar één ding belangrijk: hij moet goed zijn met geduld en passie voor het hele proces - van de wijnstok tot in de fles.

01 / 11

Wintersnoei

Degustatie & bezoek

Ontdek de wijnen van
De Zwaluw

Rondleiding & degustatie (vanaf juli 2022) 

16€ pp voor 3 proefglaasjes + borrelplank met streekproducten 
Op vrijdag en zaterdag, na reservatie 

Wijnwinkel

op afspraak

Contact

info@dezwaluw.be
+32478958666

Contact
Goor 35
2460 Kasterlee
Navigatie
Home
© De Zwaluw  2022 — Algemene voorwaarden,  Cookies & Privacy,  
Website door  iSmart,  Philip  & Jasper,  Fotos: Kristien Mertens