Home
Goor 35
2460 Kasterlee, België

Wijn

In het voorjaar van 2018 werden de eerste wijnstokken aangeplant om nu te genieten van onze eigen wijn.

1De wijnbouwers
2Onze wijnen
3Het proces
4Degustatie & bezoek
De wijnbouwers

Wijnbroers op de Kempische Heuvelrug

De broers Pieter-Jan en Jeroen Thoné zijn de wijnmakers van Wijndomein De Zwaluw.  
Na het volgen van enkele opleidingen hebben ze de stap gezet om de theorie in de praktijk om te zetten en hun eigen wijn te produceren.  
Hierin worden ze professioneel bijgestaan door oenoloog Dr. Hans Van Nyen uit Retie.  

In 2018 werden de eerste wijnstokken geplant en was de “testwijngaard” naast het ouderlijk huis een feit. Hun ouders Luc en Chris bevonden zich hierdoor in de perfecte positie om mee te beoordelen welke van de 8 druivenrassen goed gedijden op dit gedeelte van de Kempische Heuvelrug. Een natuurlijk wijngaardbeheer werd (en wordt nog steeds) hoog in het vaandel gedragen.  
Uit deze eerste aanplant werden de meest geschikte rassen geselecteerd, waarmee vanaf 2019 het domein stap voor stap werd uitgebreid.  

Pieter-Jan en Jeroen experimenteren volop met verschillende methodes om wijn te maken. Naast traditionele eiken vaten en inox cuves, wordt voor de rode natuurwijn gebruik gemaakt van Italiaanse amforen. 

Onze wijnen

Elegante toetsen en subtiele aroma's

Mooi gestructureerd, op inox gerijpt of fruitig, onze wijnen bieden een uitgebreid gamma aan elegante toetsen en subtiele aroma's.

Cuvée Remi
2022
Op inox gerijpt cuvée van Riesling, Johanniter en Solaris. Deze wijn vertoont naast elegante toetsen van citrusfruit ook subtiele aroma's van rozen, met sporen van fijne kruiden op een minerale achtergrond: "crispy" en strak in de mond met een lange afdronk.

beschikbaar vanaf eind mei 2023

11% - 0,75L
Pinot Gris Barrique
2022
Pinot Gris 100% vergist en gerijpt op een nieuwe barrique van Franse eik die voor de 2de maal werd gebruikt. Welriekende witte steenvruchten en zuivel (boter, yoghurt) in harmonie met subtiele, frisse houtaroma's in de neus. Droge wijn, met een zachte textuur in de mond, een mooie smaakdiepte en een lange afdronk.

beschikbaar vanaf eind mei 2023

12% - 0,75L
Cuvée Marie
2022
Speelse roséwijn van Acolon, Monarch, Zweigelt en Cabernet Cortis met een verleidelijke roze tint. Citrusgeuren gecombineerd met klein rood fruit geven deze rosé een zomers karakter.

beschikbaar vanaf eind mei 2023

11,5% - 0,75L
Cuvée Christiane
2022
Cuvée van een selectie van rode druiven: Cabernet Cortis, Acolon, Zweigelt en Monarch. Cuvée Christiane is een “medium bodied” rode wijn met in de neus aroma's van donkerrood en zwart fruit, specerijen en aardse toetsen; een elegante wijn met een mooie lengte en een aangename afdronk.

beschikbaar vanaf september 2023

12% - 0,75L
Het proces

Met geduld gerijpt en smaakvol gebotteld

Voor onze wijn is maar één ding belangrijk: hij moet goed zijn met geduld en passie voor het hele proces - van de wijnstok tot in de fles.

01 / 11

Wintersnoei

Degustatie & bezoek

Ontdek de wijnen van
De Zwaluw

Rondleiding & degustatie (vanaf juli 2022) 

20€ pp voor 4 proefglaasjes + borrelplank met streekproducten 
Op vrijdag en zaterdag, na reservatie 

Wijnwinkel

Open op zaterdag, van 13u tot 17u (vanaf juli 2023) of op afspraak

Contact

info@dezwaluw.be
+32478958666

Contact
Goor 35
2460 Kasterlee
Navigatie
Home
© De Zwaluw  2023 — Algemene voorwaarden,  Cookies & Privacy,  
Website door  iSmart,  Philip  & Jasper,  Fotos: Kristien Mertens